Harry Potter RPG, de Grot

Hier worden alle berichten en topics geplaatst die oud zijn.

Moderator: moderators

Harry Potter RPG, de Grot

Berichtdoor Jaymsey » vr dec 16, 2005 21:41

Heey,

ik had zin om vast te beginnen met een RPG hier.
Het wordt een RPG in Harry Potter stijl, omdat ik ff geen inspi heb om iets anders te verzinnen:

Je bent een leerling van Zweinstein en Voldemort is dit jaar weer voor het eerst op volle sterkte. Hij vermoord overal mensen. Zweinstein is een van de weinige nog enigszins veilige plaatsen. Toch heeft ook Zweinstein een geheime schuilplaats. Op een dag word Zweinstein aangevallen, en worden alle leerlingen verplaatst naar die schuilplaats, terwijl de leraren proberen ze te verdrijven, samen met de volledige Orde van de Feniks en alle schouwers van het ministerie. In de tussen tijd zijn alle leerlingen van Zweinstein bij elkaar in een geheimzinnige schuilplaats. Een van de leerlingen ondekt een geheime deur, ze gaan er door op onderzoek uit...


(als dit niet mag of iemand heeft vragen, opmerkingen, voorstellen etc: pm me even)Jaymsey liep door een donkere gang, van de les Toverdranken in de kerkers naar Gedaanteverwisselingen. Toen ze daar aankwam zag ze dat professor Anderling ongewoon onrustig was. Iedereen voelde al aan dat er iets niet klopte en ging zonder het gebruikelijke geschreeuw zitten en wachtte tot Anderling uitlegde wat er aan de hand was.
"Jongens en meisjes" begon Anderling met een onvaste stem "ga allemaal rustig zitten, er is absoluut geen reden tot paniek"
"Professor, wat is er dan" vroeg Jaymsey, met een bang voorgevoel 'er is absoluut geen reden tot paniek' leidde vier jaar geleden tot het nieuws dat de geheime kamer geopend was, en de school waarschijnlijk zou sluiten.
"Er is een leger dooddoeners, volgelingen van Jeweetwel, op weg naar Zweinstein. Ik heb de opdracht jullie naar de ingang tot de schuilplaats te brengen. Daar moet iedereen een formulier invullen, om te controleren of iedereen er is"
Iedereen begon druk met elkaar te praten en onrustig spullen bij elkaar te rapen.

Na twee uur was iedereen bij elkaar in een donkere grotachtige ruimte.
Plotseling ging het licht aan, en zagen ze een redelijk gezellig, in gericht ruimte.
"Iedereen vul dat formulier daar even in" melde Perkamentus "Daarna gooi je het in die ton daar, dan komt het vanzelf bij mij terecht"
Iedereen verdrong zich om de tafel om een veer, inktpot en formulier te pakken. Jaymsey pakte een formulier een haalde een inktpot en veer uit haar tas.
Naam: Jaymsey Melwasúl
Leeftijd (moet tussen de 11 en de 18!!): 15
Jaar & Afdeling: 5e jaars Griffoendor
[Dit is ff om iedereen een enigzins duidelijk karakter te geven:]
Uiterlijk: Lang blond haar, helderblauwe ogen, lang en dun, maar niet té
Innerlijk: Kalm, kent veel spreuken, behulpzaam, aardig, verlegen (maar als ze zich ergens goed op haar gemak voelt helemaaaaaal niet), neemt snel beslissingen zonder goed na te denken, wordt snel boos om onrecht, heeft een erg eigen mening...
Overig: haar moeder is een dreuzel, haar vader is spoorloos verdwenen een paar maanden voor haar geboorte.
"Zo klaar" Jaymsey stond op om haar briefje in de ton te gooien en ging zitten in een rustig hoekje 'Ik hoop dat mijn vrienden ook zo klaar zijn, ik verveel me kapot hier' dacht ze


Om mee te doen: volg gewoon de bovenstaande verhaallijn. Misschien is het leuk om gewoon het verhaal te volgen vanaf dat je nog gewoon op Zweinstein loopt, je hoeft dus niet persé vanaf mijn eindstuk verder te gaan, iets eerder mag ook!!


[[een paar regels: neem geen belangrijke beslissingen voor andere personages (zoals ze dood laten gaan, een ernstige verwonding/vervloeking oplopen etc. bij jezelf mag dit natuurlijk wel ;) ), maak geen personages die alles mee/tegen zit, gebruik leestekens, anders word het heeeeeel onduidelijk!!!! het is handig om ook duidelijk te laten zien of je karakter iets denkt of zegt, ik doe altijd zeggen zo: "blablabla" en denken: 'blablabla']]
Laatst bijgewerkt door Jaymsey op ma okt 30, 2006 21:03, in het totaal 2 keer bewerkt
The music flows, because it longs for the heart I once had.
~.~.~.~.~.~
In this cruel children's game, there's no friend to call her name.
~.~.~.~.~.~
Don't tear it down, what's left of me. You've opened the door now, don't let it close.
Avatar gebruiker
Jaymsey
Moderator
Moderator
 
Berichten: 3794
Geregistreerd op: zo aug 01, 2004 20:49
Woonplaats: Two Worlds

Re: RPG, tot er een RPG topic komt

Berichtdoor Tom88 » zo dec 18, 2005 17:53

Tom zit bij Gedaanteverwisselingen als hij en de rest van zijn klas een grote schok krijgen te verwerken. Van professor Anderling krijgen ze te horen dat er een groep dooddoeners op weg naar Zweinstein is. "Ik heb de opdracht jullie naar de ingang tot de schuilplaats te brengen. Daar moet iedereen een formulier invullen, om te controlen of iedereen er is", zei professor Anderling. Meteen kwamen er een hoop vragen bij hem naar boven: 'Wie gaan er sneuvelen in deze strijd, van wie krijgen ze hulp en het belangrijkste, waar is Voldemort op dit moment'.

Een paar uur later was iedereen bij elkaar en hoorde van Perkamentus dat ze een formulier in moesten vullen en het daarna in de ton te doen. Tom zoekt snel naar een plaatsje en begint het formulier in te vullen.
Naam: Tom Vares
Leeftijd: 15
Jaar & Afdeling: 5e jaars Griffoendor
Uiterlijk: Kort donkerblond haar, bruine ogen, lang
Innerlijk: Heeft meestal overal een oplossing voor, komt erg voor zijn mening uit (wat voor problemen zorgt, vooral bij Severus Sneep), moedig, probeert altijd zijn vrienden te helpen, eigenwijs
Overig: Zijn beide ouders leven nog en heten Wilbert en Florence Vares, hij heeft een stokoude uil van zijn vader gekregen en is goed bevriend met Hagrid, de terreinknecht.

Tom doet zijn formulier in de ton en gaat bij Jaymsey zitten, die ook al klaar is. "Gaat het wel", zegt Tom tegen haar. "Ja hoor, waarom zou het niet gaan". Tom begrijpt niet waarom Jaymsey zo reageert en besluit haar even met rust te laten. Hij begrijpt het wel, 'Ik heb met haar zusje Lori gezoend (die in de derde klas zit van Zweinstein)'.
Avatar gebruiker
Tom88
GTST Allstar
 
Berichten: 1081
Geregistreerd op: za mei 21, 2005 16:06
Woonplaats: Heeze

Berichtdoor Laartjep » ma dec 19, 2005 14:42

Ik doe liever niet mee want ik heb een hekel aan harry potter en ik nheb geen tijd om te schrijven doei
Afbeelding
Avatar gebruiker
Laartjep
GTST Allstar
 
Berichten: 1362
Geregistreerd op: wo jun 30, 2004 13:33

Berichtdoor femmeke » ma dec 19, 2005 17:08

Hermelien liep op jaymsey af. 'Hey jaymsey' zei ze vrolijk. 'heb je misschien een veer voor me? Een of andere censuur heeft die van mij betoverd en nou maak ik heel veel spelfouten.' Jaymsey rommelde even in haar tas en gaf Hermelien de veer. Hermelien vulde het formulier in:

naam: Hermelien Griffel
Leeftijd: 15
Jaar: 5e jaars griffoendor
uiterlijk: lang zwart haar, dun, schoolgewaad
innerlijk: slim, komt voor haar mening uit, wil mensen soms te graag helpen, ze kan erg kattig overkomen
overig: is een modderbloedje
Afbeelding
Avatar gebruiker
femmeke
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 3103
Geregistreerd op: di nov 16, 2004 14:53
Woonplaats: Voorhout

Berichtdoor Jaymsey » ma dec 19, 2005 18:59

[komop mensen nog meer!!! :p , jammer dat je niet meedoet laartjep :( als ik geen tijd heb om te RPG'en MAAK ik tijd :lol: , he Tom :p begrijp je het nou wel of niet :p ]

"Bedankt" zei Hermelien terwijl ze de veer teruggaf.
"Graag gedaan hoor" antwoorde Jaymsey lachend en ze schoof op zodat Hermelien naast haar kon gaan zitten. Jaymsey keek rond "waar is Lori eigenlijk" riep ze plotseling.


[voor als iemand het wil gebruiken: Lori heeft zwart haar, met rode plukjes, is niet zo heel lang, maar wel een beetje, en heeft bruine ogen. Ze is NIET verlegen :p (oja tom, dit is eigenlijk een van de dingen die niet mag, nou zit jij mijn familie te beschrijven, snap je? het is verder niet erg hoor, maar mensen kunnen dat vervelend vinden ;) ]
The music flows, because it longs for the heart I once had.
~.~.~.~.~.~
In this cruel children's game, there's no friend to call her name.
~.~.~.~.~.~
Don't tear it down, what's left of me. You've opened the door now, don't let it close.
Avatar gebruiker
Jaymsey
Moderator
Moderator
 
Berichten: 3794
Geregistreerd op: zo aug 01, 2004 20:49
Woonplaats: Two Worlds

Berichtdoor Tom88 » ma dec 19, 2005 19:18

O, sorry. Ik zal er voortaan op letten.


"Weten jullie hoe lang het gaat duren voordat we eindelijk weg mogen?"Tom ploft naast Hermelien en Jaymsey neer. "Doe even normaal zeg, het is voor je eigen veiligheid", zegt Hermelien kwaad. "O, sorry. Ik bedoelde het niet zo. Ik verveel me gewoon, dat is alles".

Dan neemt Perkamentus het woord weer. "Als ik jullie was zou ik me maar een beetje vermaken. Het kan nog wel even duren voordat jullie hier weg kunnen". Dan gebeurd er iets waar iederenen erg van schrikt. Er klinkt een harde knal in de school. Iedereen begint te schreeuwen en raakt in paniek. "Rustig, allemaal. Er is vast niets aan de hand. Ik ga even een kijkje nemen. Blijf hier allemaal".
Avatar gebruiker
Tom88
GTST Allstar
 
Berichten: 1081
Geregistreerd op: za mei 21, 2005 16:06
Woonplaats: Heeze

Berichtdoor Stephie » di dec 20, 2005 13:44

Okee, ik ga ook een poging wagen, hopelijk doe ik het goed :D


Na die harde knal schrikt Stephie wakker, ze was waarschijnlijk weer eens aan het dagdromen zoals ze wel vaker doet. Ze ziet mensen om zich heen druk heen en weer rennen met papieren, de knal heeft iedereen enorm laten schrikken. In paniek laat een meisje een formulier voor Stephie's neus vallen, ze raapt het op en kijkt ernaar. "Zal ik het dan ook maar invullen" denkt ze verveeld en ze pakt een inktpot en veer uit haar tas en begint het formulier in te vullen:

Naam: Stephie Christie
Leeftijd: 15
Jaar & Afdeling: 5e jaars Griffoendor
Uiterlijk: Lang, blond, krullend haar, blauwe ogen, niet lang, slank
Innerlijk: Aardig, slim, behulpzaam, erg eigenwijs, dagdroomster en een hele goeie vriendin om te hebben.
Overig: Haar vader is overleden, haar moeder weggelopen vlak na haar geboorte, ze doet veel research naar haar moeder maar het heeft nog niets opgeleverd, woont bij een vage kennis van de familie.

Na het invullen van het formulier loopt ze naar de ton en doet het erin, dan ziet ze Jaymsey, Hermelien en Tom angstig om zich heen kijken. Zij zijn ook erg geschrokken van de knal. "Jongens wat is er gebeurd?" vraagt Stephie dan als ze naar hun toegelopen is.


Hopelijk is het een beetje goed, zo niet.... roept u maar! :D
Afbeelding
Avatar gebruiker
Stephie
Moderator
Moderator
 
Berichten: 8247
Geregistreerd op: za nov 06, 2004 17:21
Woonplaats: Rotterdam

Berichtdoor Jaymsey » di dec 20, 2005 16:43

[ja, prima hoor :D iedereen is een 5e jaars griffoendor :p lol]


"Heb jij Lori gezien?" riep Jaymsey in paniek naar Stephie.
"Lori? Dat is je zusje toch?" vroeg Stephie.
"Ja, zwart haar, rode plukjes, bruine ogen, gemiddelde lengte" zei Jaymsey snel terwijl ze nog steeds rond keek. "WACHT! Ik ga kijken waar die knal vandaan kwam!" en Jaymsey drong door de massa mensen heen.
Iedereen stond in een grote cirkel rond de tafel, naast de tafel lag een klein meisje. "Lori!!" gilde Jaymsey en ze rende naar het meisje toe. "Lori, wordt wakker!!!" Jaymsey tikte op Lori's wang. "Wat is er gebeurd" riep ze naar de rest van de school, niemand zei iets, ze bleven allemaal angstig naar een punt vlak achter Lori staren. Jaymsey zag niks "Aguamenta" fluisterde ze hoopvol, en een dun straaltje water spoot over Lori's gezicht. Plotseling hoorde ze gegil vanuit de kring, ze keek achter zich en zag een zwart ding over de grond kruipen. Ze deed vlug een paar stappen achteruit. "Levicorpus" zei ze, en Lori's lichaam zweefde naar haar toe, weg van de Stik-de-Moord, ook wel bekend als een Sluier-des-Doods


[Zie: http://members.chello.nl/hkip/fabeldieren/page5.html voor de uitleg van de Stik-de-Moord :P ]
The music flows, because it longs for the heart I once had.
~.~.~.~.~.~
In this cruel children's game, there's no friend to call her name.
~.~.~.~.~.~
Don't tear it down, what's left of me. You've opened the door now, don't let it close.
Avatar gebruiker
Jaymsey
Moderator
Moderator
 
Berichten: 3794
Geregistreerd op: zo aug 01, 2004 20:49
Woonplaats: Two Worlds

Berichtdoor Tom88 » di dec 20, 2005 19:14

Bij mij doet de uitleg het niet. Kun je het zo niet uitleggen??
Avatar gebruiker
Tom88
GTST Allstar
 
Berichten: 1081
Geregistreerd op: za mei 21, 2005 16:06
Woonplaats: Heeze

Berichtdoor Jaymsey » di dec 20, 2005 20:46

[huh, vaag hij doet t bij mij ook niet meer :? ik zal het ff erges opzoeke, had net beetje haast :oops: ik neem dit ff rechtstreeks uit een engels fabeldierenboek, en zet de vertaling er wel onder (zelf vertaald, dus klopt mogelijk niet helemaal!!!
The lethifold is a mercyfully rare creature found solely in tropical climates. It resembles a black cloak perhaps half an inch thick (thicker if it has recently killed and digested a victim) which glides along the ground at night. dit is dus niet zoooow duidelijk :p er zit een heel onzin verhaal achteraan maar dat ga ik niet typen hoor :p
De Stik-de-Moord is gelukkig een zeldzaam wezem, dat eenzaam in tropische klimaten leef. Het lijk op een zwarte mantel ongeveer een halve inch (=ongeveer 1.25 cm) dik (behalve als het net een slachtoffer vermoord en verteerd heeft, dan is het dikker) het glijdt over de grond 's nachts. verder: het valt mensen aan, vaak in hun slaap, en dan eet het ze op. Voor zover bekend is de enige manier om het te verdrijven met een Patronus.... zo begrepen?? anders kun je nog ff op google zoeken mss :oops: ik ga nu namelijk huiswerk maken]
The music flows, because it longs for the heart I once had.
~.~.~.~.~.~
In this cruel children's game, there's no friend to call her name.
~.~.~.~.~.~
Don't tear it down, what's left of me. You've opened the door now, don't let it close.
Avatar gebruiker
Jaymsey
Moderator
Moderator
 
Berichten: 3794
Geregistreerd op: zo aug 01, 2004 20:49
Woonplaats: Two Worlds

Berichtdoor Sirius » wo dec 21, 2005 22:44

Redelijk kalm en ongeïnteresseerd deed Sebastian z'n formulier in de ton. Hij had te horen gekregen dat het een noodgeval was en ze het nodig hadden om te kijken of niemand vermist werd.
pff, dacht hij. Alsof ik niet voor mezelf kan zorgen.

Naam: Sebastian Valmont
Leeftijd: 18
Jaar & Afdeling: 7e jaars Slytherin
Uiterlijk: Donkerblond/bruin haar, donkergroene ogen, redelijk groot (1m85).
Karakter: Rustig, arrogant, doet altijd waar hij zelf het beste van wordt, trekt zich weinig van anderen aan, kan zich schijnheilig voordoen (vooral tegen meisjes --> heksen klinkt een beetje raar vind 'k), is gespecialiseerd in Zwarte Magie en Verweer tegen Zwarte Kunsten. Kan met weinig docenten overweg.. ook niet met Snape.
Beide ouders zijn tovenaars.

Sebastian ging zitten en keek met een glimlach naar alle mensen die allemaal rond Lori stonden.
What did Stevie Wonder say after he was given a cheese grater for Christmas?
"This is the most violent book I've ever read!"
Avatar gebruiker
Sirius
GTST Allstar
 
Berichten: 1030
Geregistreerd op: za jun 11, 2005 21:18

Berichtdoor Jaymsey » wo dec 21, 2005 22:52

Jaymsey stond verstijfd van schrik naar het monster te staren. Het was al vlakbij toen ze haar stem terug vond: "Iemand, help, wie kan de Patronus???" gilde ze.
"Harry!!!" gilde Hermelien en ze keek achterom. Daar stond een magere jongen met een ronde bril, groene ogen en een bliksemvormig litteken op zijn voorhoofd. Hij had zijn staf al opgeheven, "Ja, laat me er even bij" schreeuwde hij bezorgd, "kijk uit!!" een paar mensen gingen opzij en hij kon zonder gevaar voor een van de leerlingen, de sluier des doods verjagen. "Expecto Patronum" schreeuwde hij, en uit zijn staf spoot een zilverachtig hert. Het monster gleed weg en liet de leerlingen van Zweinstein achter. Hermelien rende naar Lori en Jaymsey toe, terwijl Jaymsey, Lori liet zakken. "Nou, we weten in ieder geval WAAROM Lori op de grond lag" zei Jaymsey hoopvol "Weet iemand toevallig hoe we haar wakker krijgen?"...
The music flows, because it longs for the heart I once had.
~.~.~.~.~.~
In this cruel children's game, there's no friend to call her name.
~.~.~.~.~.~
Don't tear it down, what's left of me. You've opened the door now, don't let it close.
Avatar gebruiker
Jaymsey
Moderator
Moderator
 
Berichten: 3794
Geregistreerd op: zo aug 01, 2004 20:49
Woonplaats: Two Worlds

Berichtdoor Sirius » wo dec 21, 2005 23:41

Sebastian was inmiddels opgestaan en keek wat er aan de hand was.

Natuurlijk weet ik dat, antwoordde hij.
Hoe dan?? vroeg Jaymsey bezorgd.
Ligt eraan wat ik ervoor terugkreeg, zei Sebastian een beetje nonchalant.
Zie je dan niet dat ze in gevaar is, zei Harry boos en verward.
Ja, dat zie ik inderdaad. Nou, wat krijg ik ervoor?

'k weet niet wanneer m'n volgende reply is.. maak er maar wat van :p
What did Stevie Wonder say after he was given a cheese grater for Christmas?
"This is the most violent book I've ever read!"
Avatar gebruiker
Sirius
GTST Allstar
 
Berichten: 1030
Geregistreerd op: za jun 11, 2005 21:18

Berichtdoor Stephie » do dec 22, 2005 13:53

Stephie die alles gehoord en gezien heeft gaat zich er nu ook mee bemoeien. "Hoe bedoel je, wat krijg ik ervoor?" vroeg ze boos. "Je ziet toch dat Lori in gevaar is.. dus maak haar nou maar gewoon wakker!"
"Voor niks gaat de zon op" zei Sebastian met een grote grijns op z'n gezicht. "Verzin maar iets goeds, ik zit daar verderop" En Sebastian liep weg van iedereen en ging een stukje verder zitten, wachtend op wat er komen zal.
"Wat moet ik nou doen?" vroeg Jaymsey bezorgd terwijl ze naar Lori keek.
"Is er dan niemand anders die weet hoe we haar wakker kunnen krijgen?"
En ze ging machteloos naast Lori op de grond zitten. "Kom op mensen" riep Hermelien toen. "Wie weet er hoe we Lori wakker kunnen krijgen?!"
"Rustig allemaal" zei Stephie toen. "Er moet toch een oplossing zijn?"
Afbeelding
Avatar gebruiker
Stephie
Moderator
Moderator
 
Berichten: 8247
Geregistreerd op: za nov 06, 2004 17:21
Woonplaats: Rotterdam

Berichtdoor Jaymsey » do dec 22, 2005 16:09

Jaymsey werd kwaad, "Ik weet het wel" zei ze, ze trok haar toverstaf. Woedend liep ze op Sebastian af, "Ik zal hem eens leren, 'Wat krijg ik er voor terug' wat een (#@*$"
Gelukkig voor Jaymsey hield Hermelien haar tegen, anders had ze zeker geprobeerd het tegen die 2 jaar oudere Zwadderaar op te nemen.
"Jaymsey, doe niet zo stom" zei Hermelien "Je weet toch dat je hem niet aan kunt"
"Ja, maar wat moet ik dan!" zei Jaymsey wanhopig.
"Perkamentus schrijven?" opperde Stephie.
"Ja, die heeft het druk genoeg, het leven van alle leraren staat op het spel hoor!!" zei Jaymsey, "ik ga gewoon vragen wat die *#$* ervoor terug wil, oja, Hermelien, wil jij alsjeblieft even in je boek kijken intussen? Misschien staat daar iets in" en Jaymsey draaide zich om en liep op Sebastian af.
The music flows, because it longs for the heart I once had.
~.~.~.~.~.~
In this cruel children's game, there's no friend to call her name.
~.~.~.~.~.~
Don't tear it down, what's left of me. You've opened the door now, don't let it close.
Avatar gebruiker
Jaymsey
Moderator
Moderator
 
Berichten: 3794
Geregistreerd op: zo aug 01, 2004 20:49
Woonplaats: Two Worlds

Volgende

Keer terug naar Archief

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 1 gast

cron